دیجیتال

7 ویژگی مهم که قبل از خرید مانیتور باید بررسی کنید

7 ویژگی مهم مانیتور

قبل از خرید مانیتور و مانیتور استوک متناسب با کاربرد مورد نظر خود، چند ویژگی مهم را باید در نظر داشته باشیم تا کارایی مناسب را از مانیتور خریداری شده دریافت کنیم. در ادامه این 7 ویژگی را معرفی می‌کنیم.

  1. نوع فناوری پنل مانیتور:

پنل مانیتور انواع مختلفی مثل TN، VA، IPS و … دارد. متناسب با کاربرد شما به یک نوع از این فناوری پنل نیاز دارید. برای مثال برای کارهای گرافیکی و بازی پنل ips با توجه به ویژگی ها و خصوصیات خاص خود انتخاب بهتری هست یا مثلا برای کارهای روزمره و عادی پنل معمولی TN انتخاب به صرفه تری است.

مقاله “پنل IPS  چیست” اطلاعات بیشتری در مورد پنل IPS  به شما می‌دهد.

  1. رزولوشن  در مانیتور:

شاید سوال شما هم این باشد که رزولوشن در مانیتور چیست؟ همه ما شنیده ایم که مثلا رزولوشن این مانیتور 4k هست و مباحثی شبیه این. رزولوشن کیفیت تصویر یا تعداد پیکسل هایی که یک نمایشگر در صفحه می‌تواند نمایش دهد را مشخص می‌کند. مثلا رزولوشن 1920×1080 یعنی 1920 پیکسل در عرض و 1080 پیکسل در طول.

انواع رزولوشن

بنابراین متناسب با کارکرد، اگر نیاز به مانیتور با رزولوشن بالا دارید باید این ویژگی را هم در نظر بگیرید. امروزه مانیتورهای استوک با رزولوشن 1920×1080p و کیفیت FULL HD در دسترس تر هستند و مانیتور های 2k و 4k کمی خاص تر و البته گران‌تر.

برای مشاهده مانیتورهای 2k و 4k استوک در فروشگاه ما کلیک کنید.

  1. رفرش ریت یا فرکانس:

REFRESH RATE در مانیتور چیست؟ رفرش ریت یا نرخ نوسازی یعنی تعداد دفعاتی در ثانیه که صفحه مانیتور تازه سازی می‌شود. واحد اندازه گیری رفرش ریت برحسب هرتز است.

  مقایسه پردازنده intel و AMD

برای مثال رفرش ریت 75 هرتز یعنی در هر یک ثانیه صفحه مانیتور 75 بار رفرش یا تازه سازی می‌شود.

هرچقدر میزان refresh rate مانیتور بالاتر باشد تجربه کاری روان تری ارائه می‌دهد.

  1. Response Time یا زمان پاسخگویی مانیتور:

زمان پاسخ مدت زمانی است که طول می‌کشد تا مانیتور رنگ پیکسل را تغییر دهد.

متناسب با کارکرد ممکن است زمان پاسخ مانیتور اهمیت پیدا کند. مثلا زمان پاسخ برای گیمرها یک ویژگی مهم محسوب می‌شود.

  1. پورت های مانیتور:

برای اتصال مانیتور به کامپیوتر یا لپ تاپ خود باید درگاه های اتصال را در نظر بگیرید متناسب با اینکه دستگاه شما دارای چه نوع پورتی هست باید مانیتوری انتخاب کنید که حداقل یکی از پورت های دستگاه شما را برای اتصال پشتیبانی کند.

مثلا اگر قرار باشد مانیتور را برای تصویر دهی  به لپ تاپ خود متصل کنید و  لپ تاپ شما فقط پورت HDMIدارد، باید مانیتوری خریداری کنید که حتما دارای پورت HDMI  باشد.

لپ تاپ با پورت HDMI

لپ تاپ دارای پورت HDMI و USB

 

  1. سایز صفحه نمایش:

سایز صفحه نمایش و فریم لس بودن یا نبودن مانیتور هم یکی دیگر از ویژگی های نه چندان مهم ایست که باید به آن توجه کرد. برای تهیه مانیتور برای دوربین مدار بسته منزل یا مغازه معمولا سایزهای کوچک‌تر مانیتور کافیست یا مثلا در اداره و آموزشگاه ها معمولا مانیتورهای با سایز کوچکتر را انتخاب میکنند تا فضای کمتری اشغال شود؛ اما برای یک طراح بزرگ بودن سایز صفحه نمایش مسئله مهمی است.

  1. مانیتور LED  یا LCD :

مانیتور ال سی دی CRT

مانیتور ال سی دی CRT قدیمی

مانیتور های ال ای دی و ال سی دی از نظر جزئیات کیفیت تصویر بسیار با یکدیگر تفاوت دارند اما به طور کلی می‌توان گفت مانیتورهای LED کیفیت تصویر بالاتری دارند هم چنین از نظر سلامت چشم انتخاب بسیار بهتری هستند. مانیتورهای LCD از نظر قیمتی ارزان تر هستند و مصرف برق کمتری دارند.

  لپ تاپ یا کامپیوتر رومیزی؟کدام برای من مناسب تره؟?

در مورد تفاوت مانیتور های LED و LCD به طور مفصل در مقاله ای جداگانه صحبت شده است.

جمع بندی

قبل از خرید مانیتور باید چند فاکتور مهم شامل نوع فناوری پنل مثل ips یا TN، رزولوشن FHD یا 4k و غیره، رفرش ریت، زمان پاسخ، پورت های مانیتور، سایز صفحه نمایش و LCD یا LED بودن مانیتور را برای کاربرد مورد نظر خود بررسی کنیم.